BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция отвори Маказа за туристи с отрицателен тест или ваксина

След като месеци наред през граничен пункт Маказа можеха да преминават единствено представители на бизнеса в посока Гърция, от днес южната ни съседка пропуска и туристи, съобщиха за Haskovo.info от Гранична полиция.

Изискването е пътниците в леките автомобили да представят отрицателен PCR тест за коронавирус или сертификат за поставена втора доза на ваксина преди най-малко 14 дни. Документите трябва да бъдат на английски език. Освен това преминаващите трябва да представят и QR код, който да са си извадили преди тръгването.

От 7 до 23 часа представители на гръцките медицински власти ще извършват бързи тестове на всички преминаващи лица през Маказа на влизане в Гърция. От 23 до 7 часа в двете посоки няма да се пропускат пътници през пункта. В този интервал ще могат да преминават само водачи на товарни автомобили до 3.5 тона, извършващи международен превоз на стоки.

Продължава пропускането и на лекотоварните автомобили на търговците, които и досега можеха да преминават в Гърция през Маказа.

Засега този режим ще важи до 26 април, уточниха от Гранична полиция.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!