BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гръмотевична буря с градушка удари Хасковско – ВИДЕО

Гръмотевична буря с градушка удари в ранния следобед Хасковска област.

В Хасково количеството на валежа до 15 часа е 5.5 литра на квадратен метър, като имаше и слаба градушка, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория. На няколко пъти имаше токови удари заради гръмотевиците.

Читатели на Haskovo.info сигнализираха за градушка в хасковските села Тракиец и Конуш, както и в село Боян Ботево, община Минерални бани. Сериозно е било положението в Тракиец, където градушката е била по-едра от грахово зърно. Тя е ударила половината село, като за кратко се е образувала ледена покривка. Част от посевите са пострадали.

Haskovo.info припомня, че в последните дни в региона на няколко пъти удари градушка, включително и в Хасково. През новата седмица се очаква подобрение на времето, като в края й температурите ще достигнат 30 градуса.

ИЗПРАТИ НОВИНА

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!