BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Григор Димитров: Дадох всичко от себе си, няколко точки направиха разликата

Григор Димитров анализира представянето си в дебютния си 1/2-финал на US Open. Водещият ни тенисист е на мнение, че ако беше спечелил първия сет, двубоят да се е развил по коренно различен начин. Бившият №3 говори на пресконференцията си и за силните и слабите страни на Медведев от когото падна.

„Няколко точки направиха разликата. Да, резултатът е 3-0 сета, но той не показва всичко. Той игра много добре в някои ключови точки. Не искам да съм чак толкова разочарован, защото в крайна сметка двете седмици бяха добри – за първи път се класирах на 1/2-финал тук. Извличам всичко позитивно“, каза българинът.

„Мисля, че дадох всичко от себе си на корта. Просто в някои ключови точки не играх достатъчно добре. Особено на сетбола в първия сет, тогава знаех какво ще направи. Във втората част не печелех достатъчно директни точки от начален удар, а не успявах да се възползвам от ретур. Той използваше ширината на корта много добре. Критичен съм към себе си, можеше да се справя много по-добре в някои моменти. Не искам в момента да задълбавам прекалено много“.На сметката си Димитров има вече три загуби на полуфинали от Шлема: Уимбълдън 2014, Australian Open 2017 и US Open 2019.

„Ако всички тези точки, за които говоря, бяха в моя ползва, щях да съм взел първия сет, а вторият щеше да е много по-различен. Може би щях да избирам други удари, да направя някаква промяна. Вероятно във втория сет щях да права това, което съм правил добре в първия“, каза още Димитров.Димитров говори и за качествата на Медведев:

„Играл съм няколко пъти срещу Медведев. Една от силните му страни е, че не може да разбереш къде ще сервира. Той се бори и вкарва всяка топка в корта. Останалото в играта му е предсказуемо. Мисля, че ѝ той в момента е на гребена на вълната – натрупа много увереност от добрия тенис, който играе“.

За най-добрият ни тенисист остава обаче удовлетворението от един много силен турнир след тежък период. Той се превърна в най-ниско класираният полуфиналист на US Open от 1991 г. насам, а успехите му осигуриха завръщане в топ 25 на ранглистата.

„В третия сет бях много позитивен. Все още имах шансове – това е формат 3 от 5 и всичко може да стане. Ще прегледам мача и ще видя дали е можело да направя нещо по-различно. Той правеше така, че да пропускам някои удари, които по принцип не пропускам. Вярвам, че дадох всичко то себе си, но и че можеше да направя нещо повече, просто в момента не знам каквто точно е“.

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!