BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Григор Димитров: Винаги ще опитвам да помогна на Хасково

След успеха си над Пабло Кареньо Буста на Australian Open Григор Димитров даде интервю за българското радио в Австралия SBS.

Един от въпросите бе свързан с любовта му към родния град Хасково, предаде TennisKafe.com. Както Haskovo.info писа, Гришо посвети победата си над Марин Чилич на Хасково.

„Аз съм от Хасково, България, това никой не може да ми го отнеме. Гордея се от този факт и с каквото мога да помогна или допринеса за града, винаги ще опитвам да дам това, което мога от себе си“, каза Григор.

Григор Димитров

Той изрази съжаление от факта, че в мача му с Доминик Тийм в неделя няма да има публика по трибуните. „Различно ще е, много по-различно. Винаги е хубаво да виждам знамената. Винаги го оценявам, но каквото е за мен, е и за другите“.

Гришо остава напълно концентриран върху настоящия турнир и не мисли дали може отново да бъде на позициите, на които беше след невероятния си сезон през 2017 г. „Не искам да мисля за нивото в момента, искам изцяло да се фокусирам върху мачовете и подготовката. Дали съм далеч или близко, няма как да определя. Един турнир може да направи голямата разлика. В момента не знаем ще имаме ли турнир, ще излезем ли на корта на следващия ден, така че е важно да останем спокойни и да използваме всеки един миг, който имаме“, допълни хасковлията.

Мачът на Димитров и Тийм ще бъде трети в програмата на Rod Laver Arena в неделя и ще започне след края на мачовете Гарбине Мугуруса – Наоми Осака и Арина Сабаленка – Серина Уилямс.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!