BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Глоба за незаконна автоморга, имала предупреждение да спре дейност

Съставени са 2 акта на физически лица от Свиленград и от Харманли през август, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково.

Единият е за неизпълнение на дадено предписание за преустановяване на дейност на незаконна площадка за събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба МПС в Свиленград.

Другият е за реализация на инвестиционни предложения в защитени зони без проведена процедура по оценка за съвместимост.

През миналия месец инспекторите от РИОСВ са извърши 116 проверки на 116 обекта. Дадени са 34 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, един от които е в Кърджали, наложена е и 1 санкция. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 2708 лв.

На „Зеления“ телефон са постъпили 18 сигнала, 7 от които за бедстващи защитени видове птици – 4 щъркела, белоглав лешояд, орел и гларус.  Нуждаещите се от лечение са изпратени в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Haskovo.net

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!