BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Гара“ с премиера в Хасково на 9 февруари

Премиерата на спектакъла „Гара“ по идея и постановка на Валентин Танев ще е на 9 февруари, съобщават от хасковския театър „Иван Димов“. Предвидено е и представление на 22 февруари.

Той е базиран на киносценария на филма „Гара за двама“ на режисьора Елдар Рязанов от 1982 година. В ролите са Стефка Янорова, Иван Панев, Дамян Тенев, Добриела Попова и Емануил Костадинов. Сценограф е Свила Величкова. Екипът работи при необичайни обстоятелства, но с огромно желание.

Театър

„Реших да поставя „Гара“, защото това е един много хубав текст. Съдби на хора, които са отритнати от живота по някакъв начин. Но в тях има едно изключително желание за живот. В пиесата най-много ме вълнува очакването, че нещо ще се случи и че човек трябва да се бори и да вярва в мечтите си“, казва Валентин Танев.

Както Haskovo.info писа, на 2 февруари ще се играе „Свалячи“, на 14 февруари е „Охлювът Джуро“, а на 28 февруари – „Кълбенцата на Баба Марта“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!