BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Черноочене покриват част от дерето

В Черноочене покриват част от дерето на входа на селото. Успоредно с това се изгражда и обект за отвеждане на отпадни води в село Каблешково. Има финансиране и за двата проекта, тече сериозно строителство. Това каза за Радио Кърджали кметът на община Черноочене Айдън Осман.

Корекцията на дерето се извършва на два етапа. Първата част включва покриване на една малка част, тъй като с оглед изискванията и бедствените ситуации след обилни валежи, вече има една наредба на Министерството на околната среда и водите за забрана за покриване на деретата, така че има малка част покриване. То ще бъде водосток, ще направим връзка между два квартала. Но основната част от проекта – около 180 метра, ще е открита, ще е с определени бетонови профили, които ще се отливат на място, каза Айдън Осман.

http://bnr.bg

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!