BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Харманли изграждат съоръжение за компостиране на биоотпадъци за над 3 млн. лева

До 1 година Харманли ще има съоръжение за компостиране на биоразградими и зелени отпадъци. Стартът на изграждането му бе даден днес с церемония Първа копка, съобщиха от областна администрация.

Съоръжението се изгражда по проект „Изграждане на общинско съоръжение за компостиране на разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци в община Харманли“ по оперативна “Околна среда 2014-2020“, приоритет на ос „Отпадъци“.

„Този проект показва ангажираността на община Харманли за опазване на околната среда. Това е една изключително оправдана и необходима инвестиция не само за Харманли, но и за цялата област. Адмирирам политиката Ви за чиста околна среда и въвеждане на модерни методи за управление на отпадъците“. С тези думи Станислав Дечев поздрави кмета Мария Киркова за старта на проекта.

Общата стойност на проекта е 3 246 963 лева, от които над 2 млн. лева са средствата от Европейски фонд за регионално развитие, националното съфинансиране е близо 367 хил. лева, а собственият принос на община Харманли е почти 275 хил. лева.

Срокът на изпълнение е 24 месеца.

Haskovo.net

 

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!