BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Регионалната библиотека вече стерилизират книги

Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково вече получи машината за почистване и стерилизация на библиотечни документи, за която Haskovo.info писа.

Тя обработва до 6 книги за 30 секунди. Отстранява праха чрез обдухване с високо въздушно налягане и унищожава широк спектър от патогенни бактерии, благодарение на вградени UV лампи. След обработката, книгите са чисти и дори приятно ароматизирани. Това ще позволи да се избегне 72-часовата карантина на библиотечните документи във връзка с COVID-19. Машината е проектирана специално за работа в библиотеки и е лесна за обслужване. Читателите сами ще могат да работят с нея.

Библиотека

Стерилизаторът е закупен по проект на Регионалната библиотека по програма „Културни инициативи“ на Община Хасково. Със средства по същата програма библиотеката ще получи и четири стерилизатора за въздух.

Библиотека

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!