BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Възстановяват „зелените коридори“, но ваксините все още са малко

„Зелените коридори“ за ваксинация срещу COVID-19 се възстановяват от днес, съобщават от здравното министерство.

Указанията са, когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази I – IV от Националния план за ваксинация, да се имунизират и хора, непопадащи в целевите групи.

Както Haskovo.info писа, вчера в региона бяха поставени последните 30 дози от ваксината на „АстраЗенека“. Днес в страната пристигнаха още 52 800 дози от нея, като за РЗИ – Хасково са предвидени 1 580 дози. Повече от половината ще бъдат раздадени на личните лекари, които все още не са получили от ваксината и имат записани пациенти, които чакат за имунизация. С останалото количество ще се ваксинират желаещите в институции и предприятия, които вече са представили списъци в РЗИ. От здравната инспекция препоръчват на хората първо да се обърнат за имунизация към личните си лекари.

В понеделник в Хасково се очакват и дози от ваксината на Pfizer-BioNTech, с които от вторник ще се имунизират основно членовете на секционни избирателни комисии.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!