BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВУСИ обучава безплатно деца на загинали полицаи, предлага и преференции

Деца на загинали полицаи и на други служители в системата на националната сигурност могат да се обучават безплатно във Висшето училище по сигурност и икономика /ВУСИ/. Това съобщиха на пресконференция в Хасково зам.-ректорът Иван Петров, Христо Чаушев – PR и главен редактор на вестника на ВУСИ и Атанаска Тунтова – директор на квалификационните курсове и следдипломната квалификация.

ВУСИ е правоприемник на Колежа по икономика и администрация (КИА) в Пловдив (ул. "Кукленско шосе" 13), създаден през 2003 година. Преобразуването е от 2015 година, като има офис в Хасково на бул. "Стефан Стамболов" 8 и в София – на ул. "Г. С. Раковски" 108 (офис 105 в сградата на НТС).

Частното учебно заведение предлага обучение в образователните степени бакалавър, магистър и доктор. Студентите се обучават в три професионални направления – "Национална сигурност", "Икономика" и "Администрация и управление". Предлагат се различни форми на обучение – редовна, задочна и индивидуална. Таксите за бакалавърските и магистърските специалности са 900 лева. „Нашите такси са едни от най-ниските в сравнение с останалите частни висши учебни заведения“, казаха от ръководството на училището. Допълниха още, че предлагат обучение в модерна материална база с четири корпуса, голямa аула, шест аудитории, семинарни зали, специализирани кабинети, които непрекъснато се обновяват.

"Сега в момента се оборудва едно виртуално стрелбище за направление "Национална сигурност", което ще бъде максимално доближено до реалните условия, където нашите студенти, освен теоретичните знания, които получават, ще могат да придобиват и практически умения", заяви г-н Иван Петров. Той подчерта още, че ВУСИ е с висока оценка за институционална акредитация, според която училището е в "топ 6" на всички висши учебни заведения в България – държавни и частни.

ВУСИ разширява възможностите като предоставя нови кандидат-струдентски преференции специално в направление "Национална сигурност". Продължава безплатното обучение за деца на загинали служители на МВР, включително и деца сираци. До момента са обучени 18 души в неравностойно положение или лишени от родителски грижи. Безплатно са приети 7 деца на служители в МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Четирима вече са завършили, като двама от тях са от Хасковска област.

Облекчения в семестриалните такси са предвидени и за други групи кандидат-студенти. Между 100 и 300 лева /11-33%/ е намалението на семестриалната такса за кандидат-студенти, чиито родител е работил минимум 5, 10 или 15 години в системата на сигурността. Облекчение има и за деца на пенсионирани родители от системата, както и за действащи полицаи с деца, но и за служители с по-малък стаж.

Такива намаления на семестриалните такси са предвидени и за кандидат-студенти, които са действащи служители в системата на националната сигурност. Обучението е безплатно за един член от семейство, ако родител и дете, или двама родители учат заедно във ВУСИ.

Ръководителят на квалификационното звено Атанаска Тунтова заяви, че ВУСИ дава възможност и за придобиване на допълнителна квалификация чрез курсове като "защита на личните данни", "работа с класифицирана информация", "вещо лице".

Повече информация може да намерите в сайта ВУСИ – vusi.bg или на телефон 0886096704 – Ваня Стоянова, отговаряща за офиса в Хасково.

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!