BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВСС не пуска Методи Лалов да оглави листата на Демократична България в София

Заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет би трябвало да се проведе днес от 9,30 часа, заради подадената на 2 август оставка от съдия Методи Лалов. 

То бе насрочено от председателстващия Колегията Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, преди 15 дни, когато липса на кворум провали заседанието за освобождаване на Лалов от съдебната система.

11 от общо 14-те членове на Колегията са в редовен годишен отпуск през август, съобщи тогава ВСС и уточни, че "заседанията на Колегията и на Пленума на ВСС ще започнат отново в началото на втората десетдневка на септември". 

Сега заседание пак няма да има, тъй като 10 от съдебните кадровици още са в отпуск. Така Лалов няма да бъде освободен от 2 септември, както бе записал в молбата си.

Преди да бъде приета оставката на Лалов, той трябва да изготви актовете си по 111 дела, срещу него има и две дисциплинарки. 

Предполагам, че Вероника Имова, Даниела Марчева и Боян Магдалинчев, които разглеждат образуваните срещу мен две поръчкови дисциплинарни производства, имат важни основания да ги държат "на трупчета" вече близо две години. Основанията им могат да са всякакви, но не намират никаква опора в закона. Така тези тримата, изпратени във ВСС от ГЕРБ и БСП, в завиден синхрон и въпреки многократното ми настояване да приключат делата или да се отведат от разглеждането им, ме лишават от правото да получа справедливост от ВАС (този състав на ВСС даде достатъчно примери, че е неспособен на такава, затова надеждата ми остава в съда). Случващото се само засилва решимостта ми да се боря за обществена промяна. Рано или късно ще се присъединя към хората, които могат да я донесат и ще дам своя принос за това, коментира Лалов във фейсбук. 

Методи Лалов бе поканен от Демократична България да оглави листата й за общински съветници в София. 

Според хронограмата за местния вот, публикувана на сайта на ЦИК, кандидатските листи се регистрират в ОИК до 24 септември. Промени могат да се правят още два дни след това. 

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!