BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Всички общини в Хасковска област с допълнително пари за образованието

Всички общини в Хасковска област разполагат с допълнителен финансов трансфер от държавния бюджет за нужди на образованието. Постановлението на Министерския съвет е гласувано на едно от последните заседания на правителството.

Най-голямата сума – близо 570 000 лв., отива в община Хасково. 450 000 лв. са предназначени за работа с деца и ученици от уязвими групи в детските градини и училищата. 118 000 лв. са определени за издръжка на паралелки за придобиване на квалификация по защитени специалности и професии, за които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда.

С близо 300 000 лв. за тези цели е подкрепена община Димитровград. Най-малката сума – 30 000 лв. получава община Минерални бани.

В национален мащаб по бюджетите на общините са разпределени 34 516 864 лв. Средствата са по програмите на просветното министерство за улесняване достъпа до образование и приобщаващо образование.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!