BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ваксинират срещу COVID-19 в 7 имунизационни пункта в Хасковско

7 временни имунизационни пункта са определени за Хасковска област със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

В Хасково пунктовете са в МБАЛ – Хасково, в МБАЛ – Хигия и в Регионалната здравна инспекция. В Димитровград имунизационният пункт е в „Медицински център Диамедикъл – 2013“, в Свиленград пунктът е в Медицински център I, в Харманли – в МБАЛ – Харманли, а в Любимец – в Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация.

От РЗИ уточниха, че в пунктовете вече се поставят ваксини. Предстои да заработи този в здравната инспекция до сградата на общината в Хасково. Днес в областния град са пристигнали и първите дози от ваксината на AstraZeneca. Досега в областта са поставени 1 497 дози ваксина, като 522 са получили и втора доза.

В заповедта на здравния министър се казва, че всички общопрактикуващи лекари трябва да участват в имунизационната кампания, като ваксинират желаещите от техните пациентски листи.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!