BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Български пилоти на почетната стълбичка след 24-часовото състезание на картинг пистата край Хасково

Български пилоти успяха да се наредят сред най-бързите и издръжливите на 24-часовото състезание на картинг пистата край Хасково. В него участват над 200 пилоти от 15 държави, разделени в 34 отбора.

В категорията „Pro“ първи са французите от MRK PRO team, следвани от KART EVENTS BE team (Белгия) и българите от GLS RACING team. В категория „Gold“ №1 са JAKPOM team, втори са EIRIZ RACING team, а трети е българският звезден отбор в състав Павел Лефтеров, Крум Дончев, Теодор Кабакчиев, Красимир Георгиев, Асен Блатечки, Лео Бианки, Александър Деянов-Скилър и Рафи Бохосян.

Картинг

Радостта на всички беше голяма, защото успяха да издържат на 1 584 обиколки в състезанието, което стартира в 13 часа в събота и завърши в 13 часа в неделя, и да бъдат от най-бързите. Сред момичетата, които се включиха в първото подобно състезание в България и региона, беше моделът Руми Петрова от София, която е част от отбора на RGS Racing. Тя сподели пред Haskovo.info, че й е било тежко да изкара няколко часа на пистата, но удоволствието е неописуемо. Някои от пилотите се опитваха да преодолеят умората и се възстановяваха с масаж в боксовете.

Haskovo.info припомня, че организаторите на състезанието подкрепиха благотворителната кампания за малката Йоана от Хасково и ще предоставят част от средствата, събрани от такси за спешното й лечение в чужбина.

Дарителска сметка

Банка ДСК BIC: STSABGSF
IBAN : BG11STSA93000027164063
Титуляр: Йоана Мирославова Найденова/Yoana Miroslavova Naydenova

PayPal: help_ioana@mail.bg

Help Karma

Онлайн базар: Благотворителен базар в помощ на Йоана

Всичко за борбата на малкото момиченце и нейните родители, четете ТУК.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!