BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Братя опитаха да преведат през границата момче и момиче с чужди документи

Двама братя, турски граждани, са обвинени за незаконно превеждане през границата на техни сънародници, съобщават от прокуратурата.

Те живеели във Франция. През лятото били в Турция на гости на роднини. На 14 септември тръгнали да се прибират за Франция с лек автомобил БМВ. Обвиняемите взели с тях и още две лица – момче на 16 г., и момиче на 18 г., които били деца на техен починал брат. Те нямали документи, за да влязат в България. Поради тази причина единият брат решил да им даде паспортите на две от неговите деца. При паспортния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ било установено, че 16-годишното момче и 18-годишното момиче ползват преотстъпени документи за самоличност.

Спрямо обвиняемите е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 1 000 лева, като им е наложена забрана да напускат пределите на България.

Прокуратурата е обвинила и гражданин на Турция и Швеция, опитал да премине през „Капитан Андреево“ с фалшива шофьорска книжка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!