BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов и здравният министър при мобилния пункт за ваксинация в Малево – ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър проф. Костадин Ангелов посетиха хасковското село Малево, където днес е разположен мобилен пункт за ваксинация срещу COVID-19.

Двамата коментираха проблема с недостигащите ваксини за личните лекари. Здравният министър каза, че се водят разговори с централата на AstraZeneca да се изтегли по-рано доставката на нови количества от ваксината. Борисов каза, че имаме готовност да изпратим самолет за по-бързата доставка. До края на седмицата се очакват още количества ваксини от другите производители.

Ваксини

Според премиера организацията по ваксинирането на населението е перфектна. Борисов каза, че страната ни управлява пандемията по най-добрия начин с възможно най-либералните мерки. Той допълни, че скоро се очаква да отворят ресторантите и кафенетата, което не означава, че всички масово трябва да се юрнат в тях, защото пандемията не е свършила по никакъв начин.

Здравният министър коментира, че винаги нещата могат да се направят по-добре и че е създадена организация масовата ваксинация да стартира от 3 – 4 март. Според него това не е организиран хаос, а просто желаещите за ваксина са много, както е по целия свят. Той допълни, че на наплива ще се отговори и с разкриването на денонощни ваксинационни кабинети, кметовете ще получат връзка с човек от здравното министерство за координация на мобилните екипи, а полицията ще се включи в доставката на ваксини от РЗИ до личните лекари. Ангелов каза, че е доволен от темпа на ваксинация през последните дни. Окончателното решение за отварянето на ресторантите и кафенетата ще се вземе в четвъртък на база 14-дневната заболяемост в страната. По сега действащата заповед те трябва да заработят от 1 март.

Ваксини

Преди Малево Бойко Борисов посети димитровградския завод „Неохим“.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!