BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 500 военни в учението „Отбранителен щит“ край Хасково

Тактическото учение „Отбранителен щит – 21“ на военни формирования от състава на Сухопътните войски се провежда от днес на учебен полигон „Корен“ край Хасково, съобщават от Министерството на отбраната.

То ще продължи до 11 ноември и в него участват над 490 военнослужещи от 4-и и 29-и механизирани батальони от Единния център за начална подготовка, Центъра за подготовка на специалисти и 59-и батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология. Темата на учението е „Отбрана на механизиран батальон при провеждане на отбранителна операция“. Основните цели на подготовката са повишаване на полевата натренираност на щабовете и формированията, както и планиране и провеждане на отбранителни бойни действия в национален формат.

Военни

По време на „Отбранителен щит – 21“ ще се проведат тактически учения с бойни стрелби на механизираните роти от 4-и и 29-и механизирани батальони, усилени с танкови взводове. Учението ще завърши с провеждане на тактическо учение на 4-и механизиран батальон, усилен с танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти.

Военни

Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, офицер, провеждащ учението е командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов, а директор на учението е заместник – командирът на ЕЦНП полковник Иван Вълев.

Учението се провежда при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на COVID-19, допъват от министерството.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!