BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Библиотеката в Хасково подновява работа с читатели

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково подновява работата си с читатели от 8 февруари, съобщават от институцията.

Haskovo.info припомня, че заради затягането на мерките от 1 декември в библиотеката не се допускаха читатели, а обслужването им ставаше във фоайето. Сега с читателите ще се работи при определени правила в условията на извънредна епидемична обстановка.

Заемната за възрастни и читалня №1 ще работят от 8:30 до 18 часа, а детската заемна – от 8:30 до 17:30 часа, всеки ден без събота. Задължително е читателите да бъдат с маски и да се дезинфекцират във фоайето на библиотеката. В читалня №1 ще се допускат до петима души, в заемната за възрастни – до четирима, а в детския отдел – до трима. Читател ще може да остане в заемните до 30 минути, а в читалнята до 1 час, като се спазва дистанция от 1.5 м.

Не се разрешава ползването на компютрите в библиотеката, а санитарните помещения временно са затворени. Препоръчително е търсените заглавия да се заявяват предварително по телефона или по електронен път. Читателите, които само връщат книги, могат да ги оставят във фоайето на библиотеката.

Библиотечни документи от фонда на читалните Краезнание, Изкуство и читалня №2 могат да бъдат ползвани в читалня №1 по предварителна заявка на телефон 0878 308 595.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!