BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арменците в Хасково осъдиха войната в Карабах, помолиха се за мир

Арменците в Хасково осъждат с декларация агресията и военното настъпление на Азербайджан по цялата гранична линия на Република Арцах (Карабах), започнало сутринта на 27 септември.

Те призовават властите на България, европейските и международните структури решително да осъдят действията на Азербайджан, които определят като провокативни и причина за загубата на стотици човешки животи, включително и сред мирното гражданско население.

Арменци

„Изразяваме своята солидарност и пълна подкрепа към майка Армения и Република Арцах, към военните сили на Република Армения и Отбранителната армия на Арцах в борбата им за свобода и в усилията им за изграждане на мирна, безопасна и процъфтяваща страна. Призоваваме Арменската общност в България, както и цялата арменска диаспора по света още повече да активират действията си в полза на Армения и арменския народ“, се казва още в декларацията. Пусната е и подписка в нейна подкрепа, като се събират и дарения в помощ на арменския народ.

Арменци

В църквата „Сурп Степаннос“ (Свети Стефан) арменците почетоха жертвите от войната и се помолиха за мир. Молебен тази вечер се отслужва в арменските църкви в Пловдив, Русе и София.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!