BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Аплодисменти и цветя за „Симфониета Враца“ в Хасково – ВИДЕО

„Симфониета Враца“ с диригент Христо Павлов и солисти Зорница Иларионова – цигулка, Георгиос Филаделфефс – пиано и Христо Захариев – фагот се представиха във втората концертна вечер от Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“ в хасковското читалище „Заря“.

В програмата бяха включени произведения на Бетовен, Сарасате и Н. Димитров, като в края за публиката имаше изненада с творба на диригента Христо Павлов и Венцислав Мицов. Георгиос Филаделфефс пък беше извикан на бис, който посвети на оркестъра и на неговия диригент.

Концерт

В края всички бяха изпратени с бурни аплодисменти, викове „Браво“ и цветя от заместник-кмета Мария Вълчева. Всеки концерт на „Симфониета Враца“ в страната се приема от публиката като едно от най-значимите музикални събития.

Концерт

Haskovo.info припомня, че музикалните дни бяха открити снощи с концерт на „Софийски солисти“ с диригент Пламен Джуров и солисти Стоимен Пеев – цигулка и Евгени Николов – цигулка в театър „Иван Димов“.

Музикалните дни продължават в четири поредни вечери. Концертите са от 19 часа при свободен вход и спазване на противоепидемичните мерки. Тази година заради пандемията от коронавирус не се провежда международния конкурс за млади цигулари.

В събота вечерта на сцената на театъра излизат любимците на хасковската публика от камерния оркестър с диригент Цанислав Петков и гост солист Калина Христова – концертмайстор на Софийска Филхармония. А финалът на Музикалните дни е в неделя вечер, посветена на 250 години от рождението на Лудвиг ван Бетовен. Трио „Арденца“ с гост-виолончелист Атанас Кръстев ще свирят на сцената на театъра.

Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“ се организират от община Хасково с изключителното съдействие на диригента Цанислав Петков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!