BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Актрисата Ралица Петрова-Туджаро: Нека през новата година да се разделим със страха – ВИДЕО

Актрисата Ралица Туджаро от Харманли тази година се дипломира от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – класа на проф. Жени Пашова, която вади едни от най-добрите театрални кадри.

Ралица играе в спектакъла на Театър ЗОНГ на сцената на столичния Театър Азарян – „Животът е сън“, друго заглавие, което ЗОНГ изкара на софийска сцена този сезон е „Отело“, и двата спектакъла продължават и през 2021 г. Младата актриса казва, че това е много различен прочит и на двата текста. „Животът е сън“ на Педро Калдерон де ла Барка е писан преди 400 г. и по нейните думи звучи ужасно актуално и днес. Винаги залата е пълна, а сега, когато изискванията са до 30% от местата, спектакълът се играе на голямата сцена и всички билети са изкупени.

„Хората имат нужда и потребност от изкуството и това няма да спре. Трябва по-голяма подкрепа. Освен този дух на артистите, който не се знае докога ще издържи, необходимо е зад гърба си да имаме и държава“, казва Ралица. По нейните думи колкото и да е трудно в тези дни на пандемия, актьорите трябва да продължат да играят и да не се позволява на онлайн светът да навлиза толкова много в изкуството, и да се разграничат двете неща. „Не трябва да позволяваме на онлайн света да ограбва живия контакт“, категорична е актрисата.

Ралица си пожелава през новата година да се разделим със страха, колкото и трудно да звучи това. „Нека не се страхуваме и каквото има да ни се случи, то ще се случи! Раждаме се на този свят, за да преживяваме опитности. Сега е такъв момент за цялото човечество. Да си помагаме един на друг. Често се срещам с хора, които споделят страха си, защото някой някъде нещо говори. Медиата е другата голяма смърт и когато хората не четат, и нямат правилната информация, те започват да се страхуват“, споделя Ралица, която за Коледа си е при семейството в Харманли.

Ралица Туджаро желае на всички светли празници и поздравява баща си Христо с имения ден, своите колеги и първи учители Стефан Цирков и Ваня Шекерова, като завършва с думите, че изкуство винаги ще има през каквито и катарзиси да се наложи да преминем.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!