BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

АЕЦ „Козлодуй“ се възпя за 45-годишнината си (видео)

Автор на песента "Усмивка за теб" е бившият китарист на група Б.Т.Р. Кирил Божков. ,Премиерата е планирана за 4 септември, когато се навършват 45 години от официалното откриване на АЕЦ "Козлодуй".

Видеото с продължителност 5 минути е заснето в и около АЕЦ "Козлодуй".  "Усмивка за теб, усмивка за мен", пеят изпълнителният директор Наско Михов и неговият заместник, Александър Николов. В командните зали на АЕЦ "Козлодуй" служители на централата танцуват в такт с музиката. 

От пресцентъра на централата обясняват пред Свободна Европа, че клипът и песента са подготвени "във връзка с отправена към АЕЦ “Козлодуй” покана за участие в международен проект “Песни на атомните градове".

Проектът се реализира в рамките на програмата "Територия на културата" на руския ядрен монополист "Росатом". Според страницата на проекта той обединява "стотици талантливи хора от различни професии, живеещи и работещи в "закритите градове", в които са разположени атомни електроцентрали и други предприятия на атомния отрасъл в различни кътчета на страната от Централна Русия до Източен Сибир". Всички участници са от Русия.

"Като гледах какво са направили "Росатом" и ми се прииска да покажем, че и ние можем да правим забавни неща", казва авторът на песента Кирил Божков. 

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!