BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Аварийно подменят канализационна тръба, наводняваща къщи при дъжд

Аварийна подмяна на дъждоотвеждаща тръба на хасковската улица „Пионер“ в квартал „Изток“ извършват от „Екопрогрес“, съобщават от общината.

Читатели на Haskovo.info многократно са подавали сигнали, че при дъжд районът се наводнява. След многократни опити на ВиК да отпушат тръбата с дължина около 60 метра, вече се работи по нейната подмяна. Средствата са от бюджета на общинското предприятие.

Ремонт

Кметът Станислав Дечев коментира, че в Хасково има много инфарктни точки, натрупани с времето, които причиняват щети на гражданите. Част от тях вече са отстранени – с направата на „джобовете“ по булевард „България“ например, с които дъждовната вода се отвежда в коритото на реката.

„В града обаче има места с канализационни тръби, които заради незаконни присъединявания и наслагвания в тях, не подлежат на отпушване. Единственият начин е такива малки трасета да бъдат подменени, за да се предотвратят бъдещи наводнения на къщите и щети за хората“, казва Дечев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!