BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

7-годишната Софи има нужда от помощ, за да продължи борбата с левкемията

Преди два месеца 7-годишната Софи от Хасково е диагностицирана и започва борба срещу коварната болест Остра Лимфобластна Левкемия с ДНК мутация върху 12-21 хромозома.

Досега детето е претърпяло много усложнения, които са настъпили от химиотерапията – увреждане на черния дроб, високо кръвно, трудна подвижност, болки, прекаран цистит, костно-мозъчна аплазия. Наложило се е да се купуват скъпи лекарства от Германия, както и много консумативи, които трудно се намират по аптеките в Хасково.

„След всичко преживяно, тя все още има сили за борба и ще се пребори. Аз имам сили да се боря, защото тя не се предава, а дори и да се предаде – аз ще се боря вместо нея“, казва майката на детето Деница Петрова. Самотната майка моли за помощ, защото вече й е невъзможно да плаща за всички медикаменти, необходими за здравето на детето й. Всичките й спестявания са се стопили.

„Моля всеки, който има възможност, нека ни подкрепи, за да можем да се преборим! Никога няма да си простя ако загубя детето си, защото не съм имала финансовата възможност да й закупя необходимото лекарство, за да облекча нейните болки или специализираната храна, с която се храни и да си оставя детето гладно, защото нямам 20 лв., за да й купя фризобина за деня. Да, за нейното заболяване държавата заплаща необходимите химиотерапевтици, но държавата не заплаща нито възстановяването след последствията от нея, нито заплаща лекарствата, необходими за обезболяването на болките, настъпили от химията“, моли за помощ майката на Софи. Тежката им съдба вече трогна много хора. Във Фейсбук е създадена и групата „В помощ на Софи“.

Всеки, който желае да помогне, може да го стори чрез платформата HelpKarma или на банковата сметка:

IBAN:
BG19UNCR70001522571092
Титуляр : Деница Ненкова Петрова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!