BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

55 нови камери за наблюдение са монтирани в Хасково по време на извънредното положение

55 нови видеокамери за наблюдение са монтирани в Хасково по време на извънредното положение, съобщи кметът Станислав Дечев на заседанието на Общинския съвет в отговор на въпрос на съветници от БСП.

Така общият брой на работещите камери в момента става 165. 110 бяха монтирани през предишния мандат. Те бяха закупени на лизинг и общата им стойност след изплащането ще бъде около 150 000 лева.

Новите камери са част от общо 100, които ще бъдат на стойност 30 000 лева и са договорени с най-големия доставчик на такава техника, уточни кметът. Монтажът се извършва безвъзмездно от 7 хасковски фирми.

Новите 55 камери вече са свързани със системата за видеонаблюдение на община Хасково. Очаква се скоро и останалите 45 да бъдат монтирани, уточниха от кметството.

Предстои след изтичането на първото шестмесечие на годината да бъде направена актуализация на бюджета на Община Хасково, допълни кметът. Към него бяха зададени и въпроси за цената на водата, ползван от общински служители отпуск по време на извънредното положение и отчети за изпълнението на бюджета, на които трябва да бъде отговорено писмено.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!