BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

40 литра дъжд на квадратен метър в Маджаровско, реките са под праговете за предупреждение

Около 40 литра дъжд на квадратен метър е паднал в Маджарово в периода 9 – 11 януари, съобщават от областна администрация.

Най-обилни са валежите в най-южните райони на Хасковска област – между 30 и 40 литра. За сравнение за община Димитровград количествата са между 16 и 20 литра на квадратен метър. В общините Хасково, Минерални бани, Любимец и Стамболово дъждът е между 20 и 30 литра на квадратен метър.

Обстановката в област Хасково към момента е нормална. Няма подадени сигнали за бедствия. Отчита се повишаване на нивата на река Марица при Димитровград, Харманли, Свиленград и Симеоновград, като по данни на оперативните дежурни по общини към момента никъде не е достигнат жълт праг на предупреждение. Река Сазлийка при Симеоновград и нивото на язовир Ивайловград също са под жълтия праг на предупреждение.

Haskovo.info припомня, че за днес за областта е обявен оранжев код за значителни валежи. Същото предупреждение е в сила и за 12 януари.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!