BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

16 са вече осъдените в Хасковско за нарушаване на карантината

Още двама са осъдени в Хасковска област за нарушаване на задължителната 14-дневна домашна карантина.

След споразумение Харманлийският районен съд е наложил пробация на мъж за 2 г. и половина. Той е нарушил карантината на 6 април в Харманли, като е напуснал дома си и е отишъл да плати сметка за телефон в центъра на града. Харманлиецът ще има задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и ще полага безвъзмезден труд в полза на обществото 150 часа за 1 г. Определението на съде е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Отново след споразумение Димитровградският районен съд е наказал на 4 месеца условно с 3 г. изпитателен срок и глоба от 10 000 лв. жена. Тя е нарушила карантината в периода от 23 до 25 март в димитровградското село Черногорово. Определението на съда е окончателно.

Haskovo.info припомня, че в Хасковска област вече има 16 осъдени нарушители на карантината. Наказанието, предвидено от закона е до 5 г. затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!