BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

100 кг. хероин за 9 млн. лв. хванаха на Капитан Андреево

Над 100 кг. хероин за 9 039 600 лв. е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ снощи, съобщават от прокуратурата.

На пункта на вход от Турция пристигнал товарен автомобил Скания с прикачено ремарке. Камионът е управляван от 33-годишен гражданин на Босна и Херцеговина. В шофьорската кабина под кушетката за почивка на водача били поставени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с хероин. В ремаркето водачът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина.

Хероин

Съпричастни към контрабандата са и други двама граждани на Босна и Херцеговина. Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на „Капитан Андреево“, но в него на са открити наркотични вещества.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. Днес предстои те да бъдат привлечени и задържани за срок от 72 часа с постановление на прокурор. Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе и искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Хероин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!