BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шестима починали, 82 новозаразени и 61 оздравели в Хасковско

82 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, шестима са починали, а оздравелите са 61, съобщават от областния оперативен щаб.

40 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 18, Харманли – 4, Свиленград – 6, Любимец – 5, Симеоновград – 1, Тополовград – 6, Минерални бани – 2, Ивайловград – 1, Стамболово – 1. Сред положителните е медицинска сестра от МБАЛ – Хасково.

Починали са мъж на 98 години от община Хасково, диагностициран на 8 декември, със сърдечно и хронично неврологично заболяване, мъж на 82 години от община Хасково, диагностициран на 8 декември, с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 42 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, жена на 71 години от община Димитровград, диагностицирана на 7 декември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 75 години от община Димитровград, диагностициран на 3 декември, с хронично неврологично заболяване и мъж на 71 години от община Симеоновград, диагностициран на 9 декември, с онкологично заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 3 204. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 182. На домашно лечение са 1 578, починали са 167, оздравелите са 1 277.

3 097 са новозаразените в страната при направени 8 587 теста. 157 са починали, а оздравелите са 4 290. 7 151 са настанени в болница, като 588 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!