BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Храна, вода, маски и ръкавици раздават на шофьорите от опашката на границата

Храна, вода и предпазни средства за шофьорите на камиони от опашката на ГКПП „Капитан Андреево“ осигурява Съюзът на международните превозвачи.

Ще се раздадат 2 000 бутилки вода от 1.5 л, 5 000 кроасана, 1 000 маски, 1 000 чифта ръкавици и 1 000 дезинфектанта, съобщават от съюза. Помощта е безвъзмездна и се предоставя от членовете на браншовата организация в съвместна акция с Областната дирекция на МВР в Хасково. Те са доставени сутринта с транспорт, осигурен от съюза, като доброволци от страна на превозвачите ще помогнат също и за раздаването им на нуждаещите се шофьори. Подборът е съобразен с препоръките на властите и организациите с опит в оказването на помощ при такива кризи, като са проведени разговори и с браншови организации от турската страна.

Опашка

От Съюза на българските превозвачи изразяват надежда, че кризата с трудното преминаване на границата, ще намери бързо решение чрез преговори. Междувременно продължава подготовката на бившето летище „Узенджово“ да се превърне в паркинг за около 3 000 камиона.

Тази сутрин опашката на границата е свалена под 20 км. За последното денонощие през пункта са преминали 1 516 камиона, от които 515 на вход и 1 001 на изход.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!