BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хиляди призовки за връчване и стотици отсрочени дела в хасковския съд

Стотици са отсрочените дела по време на двумесечното извънредно положение, съобщиха Миглена Тянкова – председател на Хасковския окръжен съд и Пламен Георгиев – председател на Хасковския районен съд.

Сега с изтичането на извънредното положение, заменено от едномесечна извънредна епидемична обстановка, се насрочват приоритетно отсрочените дела, а след това и образуваните през периода.

В същото време има хиляди призовки за връчване, а призовкарите са само 5. От съда призоваха страните по делата да изпратят на електронната поща на съда своите имейли и телефони, за да могат да бъдат призовавани чрез тях. Съдействие се търси и от адвокатите.

Отделно от хасковския съд са поискали от Областния кризисен щаб да ги информират за всички нови случаи и огнища на коронавирус. Целта е призовкарите да не бъдат изпращани там, въпреки че те имали всички предпазни средства. Междувременно стана ясно, че един съдия от окръжния съд и 6 от районния са поискали да бъдат тествани за COVID-19. Бързите тестове са дали отрицателни резултати.

Тянкова допълни, че със 7 дни се спират процесуалните срокове – до 20 май. Председателят на окръжния съд издаде заповед за реда за достъп до съдебната палата и противоепидемичните мерки в съдебната палата, за които Haskovo.info писа.

Заповед АД-116,13.05.2020 г

Строги противоепидемични мерки в хасковския съд, забраниха и климатиците

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!