BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хасковският районен съд с единна информационна система

Единна информационна система ще стартира от 7 август, съобщават от Хасковския районен съд.

Това става в изпълнение на решение на Висшия съдебен съвет и е по проект, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“. Основните цели са развитие на електронното правосъдие чрез създаване на система за управление на дела по електронен път и внедряването й във всички съдилища.

Единната информационна система на съдилищата представлява Централизирана уеб-базирана система с опростен и удобен за потребителите интерфейс. Тя позволява централизирано съхранение на дела в електронен формат и интеграция с различни външни системи и регистри. Достъп до системата се осъществява само чрез валиден електронен подпис.

От утре ще започне реалната експлоатация на Единната информационна система на съдилищата в Районен съд – Хасково с въвеждане и управление на реални документи и съдебни дела, като регистрирането на иницииращи документи по дела и образуването на нови дела. В Районен съд – Хасково ще бъде преустановено регистриране на иницииращи документи и образуването на нови дела в досега действащатата в съда САС „Съдебно деловодство“ и разпределение на делата в досега действащата „Централизирана система за разпределение на делата“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!