BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хакери изтеглиха 9 500 лева от банковата карта на димитровградчанин със спам мейл

Около 9 500 са изтеглили хакери от дебитната карта на 36-годишен димитровградчанин. Това е станало, след като той последвал линк в мейл, който получил, че профилът му за интернет банкиране изтича и трябва да актуализира данните си, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

След като кликнал на линка в писмото се визуализирала страницата на банката, на която мъжът бил клиент. Той въвел имената и номера на картата си. Ден по-късно установил, че е реализирано теглене на 30 лева. Няколко дни по-късно обаче установил, че още същата вечер за около 15 минути с различни транзакции е изтеглена сумата от блило 9 500 лева от картата му.

Този вид писма масово се изпращат на мейл адреси периодично от името на почти всички банки. Експертите съветват никога да не се въвеждат лични данни или банкова информация в линкове от имейли.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!