BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Училищно радио готви първо предаване за Деня на народните будители

Училищното радио на хасковското СУ „Васил Левски“ подготвя първото си предаване по повод Деня на народните будители.

Днес децата от клубовете „Млад журналист“ и „Млад фотограф“ към училището и техните ръководители се срещнаха с кмета Станислав Дечев, с когото направиха първото си интервю, съобщават от общината. Първият въпрос към градоначалника беше как се е празнувал Деня на будителите, когато той е бил ученик. Дечев разказа на младите журналисти, че когато той е бил ученик, този ден е бил отменен като празник и че едва след падането на режима след 10 ноември, Денят на народните будители е възстановен.

Радио

Кой е бил любимият предмет на кмета в училище? Какво работи кметът? Каква е сега епидемичната обстановка в Хасково и може ли отново да се премине към дистанционно обучение? Какво предстои да бъде направено в Хасково, за да стане по-красив град? Това са само част от въпросите на радио-репортерите. Отговорите на тези и на още интересни питания, ще чуят слушателите на радио „Васил Левски“ в рубриката „Гостът днес“. Автори и водещи на програмата са шестокласниците Галина Йорданова, Богдан Стойков, Божидара Илиева, Камелия Джамбазова, Кристиян Софрониески, Мерве Юксел, Аликаан Кафеджи. Ръководител на клуб „Млад журналист“ е кореспондентът на БНР за Хасковска област Дора Атанасова, а на клуб „Млад фотограф“ е Димитър Ерфандов.

Радио

Очаквам следващите си срещи с вас, защото най-креативните идеи в моята работа са ми подсказали децата и младите хора, каза Дечев. Кметът пожела на бъдещите журналисти успехи и да работят така, че излъчванията на радио „Васил Левски“ да продължат и след като те завършат училище.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!