BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици за трети път приготвиха обяд на медиците от COVID-отделенията в МБАЛ – Хасково

Ученици от 11 А клас на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ приготвиха обяд за медиците от COVID-отделенията в МБАЛ – Хасково.

Гимназистите в специалност „Кетъринг“ започнаха да готвят от сутринта агнешка супа, печено агнешко, салата, хлебчета и десерт. Месото е дарено от хасковска фирма. На обяд храната беше занесена в болницата. Медиците получиха обяд от учениците вчера, като е плануван и за утре.

Благотворителност

Директорът на гимназията Пенка Георгиева каза, че това е един урок по човечност. Тя призова дарители да се включат с месо, а останалите продукти са на гимназията. Идеята е учениците да готвят за медиците поне веднъж седмично в този труден за обществото период.

Благотворителност

Началникът на Инфекциозно отделение д-р Красимира Кинова благодари за обяда и каза, че вчерашният е бил много вкусен. Тя пожела на децата да продължат с благородните си начинания, а един ден да стигнат и до риалити шоуто Гордън Рамзи.

Д-р Кинова каза, че в момента в отделението са настанени 26 пациенти, като 19 от тях са с COVID-19. Засега има свободни легла, но заболяемостта плавно нараства.

Благотворителност

От Второ вътрешно отделение също благодариха за храната и подариха на учениците торбичка със сладка почерпка. Обяд беше занесен и във физиотерапията, където също има сектор за болни с коронавирус.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!