BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Удължиха срока за изграждане на спортни обекти

Министерството на младежта и спорта удължи до 30 юни срока за изпълнение на проекти, финансирани по Национална програма за младежта.

Сред тях е изграждането на многофункционална спортна площадка в село Боян Ботев, община Минерални бани. Идеята е тя да обслужва и селата Ангел войвода и Сърница за практикуване на открито на баскетбол, волейбол, футбол на малки врати. Средствата за финансово подпомагане на общината от държавния бюджет са над 200 000 лв.

Новата площадка ще има изкуствена настилка с технологично решение за отвеждане на попадналата дъждовна вод, модерна система за осветление, ограда по целия периметър на игрището. Проектът предвижда и изграждането на чешма.

По същата програма се изгражда спортна площадка в благоустроения двор на СУ „Д-р Петър Берон“ в Тополовград. Стойността е над 500 000 лв. Целта е осигуряване на условия за тренировъчна и състезателна дейност на деца и младежи извън училищните часове.

В плана фигурират изграждане на две нови комбинирани спортни игрища за баскетбол и волейбол с многопластова акрилна настилка. Сега съществуващата спортна площадка ще се разшири с писта за бягане и футболно игрище, трибуни за зрители, ще се монтира и нова ограда. Предвижда се и поставяне на LED прожектори и алейно осветление.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!