BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Увеличават Ковид леглата в болниците в Хасковско, полицията ще извозва изписани пациенти – ВИДЕО

До края на седмицата болниците в Хасковска област ще увеличат капацитета си за прием на болни с Covid-19. Това беше обявено от областния управител д-р Стефка Здравкова след среща с болничните шефове.

До петък МБАЛ – Хасково ще има 90 легла, МБАЛ – Свиленград – 38, МБАЛ – Харманли – 25, а МБАЛ – Димитровград – 26. Обсъжда се вариант и бившият тубдиспансер в Хасково да поеме още болни с коронавирус. При нужда болниците в Любимец и Тополовград също ще спрат приема на пациенти по пътеките, с които работят и ще лекуват Covid-19.

От утре и в хасковската болница ще има фургон, през който да минават пациентите. Там те ще могат да бъдат тествани преди прием в лечебното заведение.

Полицията в Хасково започва да помага на Спешна помощ. От вчера е започнала подготовката на три автомобила, с които да се извозват изписани от болниците пациенти с отрицателни PCR тестове. Това се налага, за да се освоби капацитет на линейките, тъй като сега ако се наложи примерно пациент да бъде откаран в Ивайловград това отнема часове и блокира линейката през това време, посочи Здравкова.

В Хасковска област засега не са водени разговори с хотели да поемат болни с коронавирус.

Към обяд днес в МБАЛ – Хасково няма свободни легла за пациенти с коронавирус. Няколко свободни места има в общинските болници.

Транспортните средства се проверяват, има много сигнали и некоректни хора, допълни областният управител. Няма как обаче във всеки момент във всеки автобус да има контрол, така че важно е самосъзнанието, каза Здравкова.

Двама лекари са сред 56 новозаразени в Хасковско, един почина, 4 041 са случаите в страната

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!