BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трета поредна титла за Васил Ривов, „Торнадо“ с 10 медала

Държавното първенство по олимпийско карате за всички възрасти се проведе в спортна зала „Люлин“ при строги противоепидемични мерки и без публика. В надпреварата участваха над 400 състезатели от 26 клуба от страната.

След принудителната пауза заради пандемията от коронавирус шампионатът бе първото официално състезание от календара на Българска Националан Федерация по карате. За да се гарантира високо качество при провеждане на първенството по покана на председателя на реферската комисия на БНФК д-р инж. Георги Ривов в реферския състав взеха участват 8 съдии с европейска и световна категория от Румъния.

Карате

Първа надпреварата във всички възрасти за деца до 14 години, а след това се проведоха срещите за кадети, джуниори, мъже и жени в дисциплините ката и кумите. От хасковския Карате клуб „Вадо-рю“ в надпреварата при децата родени 2010г. Стилиян Язаджиев завоюва бронзов медал в категория Кумите +45 кг.

Карате

Във втория ден на първенството поредното отлично представяне направи хасковския възпитаник Васил Ривов. След много стабилна и атрактивна игра той доказа, че е най-добрият български състезател в категория Кумите до 67 кг. при мъжете и заслужено се окичи със златния медал. Това е трета поредна шампионска титла на Васил при мъжете. С това отличие той категорично затвърди мястото си в националната гарнитура на България при мъжете. Васил Ривов е един от четиримата български каратеки, които се готвят усилено за спечелване на квота за олимпийските игри в Токио.

От другия хасковски клуб „Торнадо“ се представи с 13 състезатели. Те завоюваха 1 златен, 2 сребърни и 7 бронзови медала.

Ето и пълното класиране на „Торнадо“:

1-во място Инд. Ката Джуниори (16-17 г.) – Костадин Петрунов
2-ро място Кумите до 57 кг. Кадети (14-15 г.) – Димитър Генев
2-ро място Кумите до 50 кг. Момчета роден 2007 г. – Алтай Али
3-то място Кумите Кумите до 50 кг. Момчета родени 2007 г. – Ангел Ангов
3-то място Кумите Кумите до 50 кг. Момчета родени 2007 г. – Ангел Ангов
3-то място Кумите Кумите до 55 кг. Момчета родени 2007 г. – Веселин Янков
3-то място Кумите Кумите до 45 кг. Момичета родени 2008 г. – Траяна Димитрова
3-то място Кумите Кумите до 53 кг. Джуниорки (16-17 г.) – Кристина Павлова
3-то място Инд.Ката Кадети (14-15 г.) – Димитър Генев
3-то място инд. Ката Мъже – Костадин Петрунов

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!