BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С какво се реже ламиниран паркет, споделят от КарпетМакс

Ако не сте на “Ти” с монтажните и ремонти дейности, със сигурност си задавате и многобройни въпроси, свързани с рязането и полагането на подова настилка като ламината. След като той е Вашият окончателен избор при обособяването на жилището, започвате да се чудите и как да го поставите.

Хубаво е да знаете какви са инструментите, които бихте могли да използвате, когато дойде моментът да се заемете с рязането на ламиниран паркет. Изборът на конкретна машина ще облекчи или затрудни работата Ви, която трябва да бъде предхождана от покупка на качествен ламинат. Открийте го в онлайн магазин КарпетМакс.

Как се реже ламиниран паркет

Към всички видове подови настилки трябва да се подходи внимателно, особено ако предстои преоразмеряване. Дори и да се занимаваме с “прекрояване” на балатум, в този случай е редно да демонстрираме прецизност и последователност. Колкото до обработката на ламинат, за неговото рязане можем да използваме:

  • Ножовка;
  • Трион-зеге; 
  • Ръчен циркуляр;
  • Резачка гилотина.

Всяка машина е ефективна и дотам функционална, че да боравим с нея безпроблемно. Запознайте се подробно с инструкциите за употреба, но преди това изберете ламиниран паркет от КарпетМакс. Ниски цени и любезно обслужване – това Ви очаква, това заслужавате и Вие. 

За какво да внимаваме

CarpetMax съветва да бъдете внимателни при рязането на ламинирания паркет, за да не се усложни работата Ви двойно впоследствие. При монтажа на ламинат, е желателно да:

  • Изравните максимално пода, поставяйки водоустойчива мембрана върху повърхностите от бетон, камък, винил и асфалт;
  • Измерите внимателно размерите на пода, за да изчислите с точност и необходимото количество ламинат. Добре е да си оставите 10% резервен материал;
  • Поставите подложки;
  • Поставите последователно плоскостите, следвайки линиите.

За да спори рязането и полагането на ламиниран паркет, трябва не просто да се снабдим с нужния инструментариум, до и да сме сигурни в уменията си. В случай, че изобщо си нямаме и идея са какво се захващаме, е удачно да потърсим помощ от специалист, който да ни помогне или дори напълно замести в това техническо занимание. 

Откъде да купим ламиниран паркет 

Правилното рязане на ламинат не е единственото нещо, за което трябва да помислим отрано. Монтажът бива предхождан от подобаваща подготовка, а тя на свой ред от покупка на подова настилка с възможно най-високо качество. Такова качество можете да откриете в магазин КарпетМакс. И не само това!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!