BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След временното прекъсване на блокадата вече се образуваха опашки

Около контролно-пропускателните пунктове на изходите на Хасково вече се образуваха опашки от чакащи да преминат автомобили.

Haskovo.info припомня, че от снощи на изходите за Димитровград, Харманли, Кърджали и Минерални бани има полицаи, които проверяват преминаващите. В първите часове на блокадата бяха върнати десетки, отиващи за риба, на пазар в други градове, пътуващи за летището в София или на разходка в Пловдив.

Блокада

След 8 часа блокадата беше прекъсната за около половин час. Кметът Станислав Дечев заяви, че това е недопустимо и поиска обяснение от полицията. От областната дирекция на МВР съобщиха за Haskovo.info, че прекъсването е било заради смяната на патрулите. Ще бъде извършена вътрешна проверка, а виновните ще бъдат наказани.

Блокада

Както Haskovo.info писа, от полунощ беше затегнат пропускателният режим за всички областни градове със заповед на здравния министър. Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса. Пропускат се да преминат само лица, за които пътуването е неотложно – здравословни проблеми на пътуващия или негови близки, работа, завръщане по настоящ или постоянен адрес. Тези причини се удостоверяват със служебна бележка от работодателя, медицински документи, документи за самоличност. По други причини не се позволява напускането на Хасково.

Преди обяд по булевард „Освобождение“ се образува дълга опашка от чакащи да преминат автомобили. Проверките в района на кръговото се извършват в двете посоки, както и тези на изхода за Харманли. От общината следят работата на пропускателните пунктове.

Междувременно читатели на Haskovo.info сигнализираха, че в района на маджаровското село Бориславци има много рибари от цялата страна. Хората казват, че населението на селото е предимно възрастно и се страхуват заразата да не плъзне там.

Снимки: Хаиг Карекинян

В първите часове на блокадата върнаха десетки, тръгнали на пазар и за риба

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

ИЗПРАТИ НОВИНА

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!