BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Санират сградата на областна администрация в Хасково за 2 млн. лв.

Сградата на областна администрация в Хасково предстои да бъде санирана. Кметът Станислав Дечев и ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ Деница Николова подписаха договор за финансиране на проекта, съобщават от общината.

Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е 1 994 533 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 28 месеца. Към настоящия момент община Хасково подготвя процедурите за избор на изпълнители по реда на Закона за обществените поръчки за всички предвидени дейности.

Сградата на Областна администрация е построена преди 1987 г. В нея са разположени държавни структури, което я прави изключително важна за гражданите. Проектът предвижда: обследване за енергийна ефективност и технически обследвания на сградата, въвеждане на мерки за енергийна ефективност – инженеринг, извършване на оценка за съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор, одит на проекта, осъществяване на мерки, насочени към подобряване на достъпа на хора с увреждания.

Чрез осъществяване на всички дейности ще се постигне клас на енергопотребление „А+“ в сградата на Областна администрация.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!