BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Раздават храна и вода на шофьорите от опашката на границата

От вторник доброволци от БЧК ще раздават храна и вода на шофьорите от опашката с камиони на ГКПП „Капитан Андреево“.

В раздаването ще се включат и служители на Националното ТОЛ управление. Това са съобщили от Агенция „Пътна инфраструктура“ на днешния Областен кризисен щаб за борба с коронавируса, съобщават от Областна администрация – Хасково.

Щаб

От Пътната агенция ще предоставят водоноски за нуждите на изчакващите шофьори. Haskovo.info припомня, че вчера по настояване на областния управител Стефка Здравкова на паркингите на автомагистрала „Марица“ покрай колоната бяха поставени допълнителни 10 химически тоалетни. Днес е започнало почистване на магистралата по протежение на опашката. В последните дни колоната достигна Харманли и е с дължина около 50 км.

На заседанието на щаба е станало ясно, че завод „Язаки“ е затворил до 5 април.

Гласувано е разпределението на получените от логистично-координационния център в РЗИ – Хасково 150 респираторни маски (модел МП 70) и 1 000 защитни облекла за полева работа. Щабът е решил те да бъдат предоставени на Центъра за спешна медицинска помощ – Хасково, на многопрофилните болници в областта и на ОД на МВР. Днес е пристигнало и дарението на предпазни маски за многократна употреба от Професионална гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“. Те ще бъдат разпределени между поликлиниките в областния град. Директорът на гимназията Росица Иванова е уверила, че шиенето продължава и всяка седмица ще предоставят маски на Областния щаб.

От Националния кризисен щаб ще се поиска да бъдат пренасочени средства от програмите по заетост за осигуряване на здравни медиатори. Те са необходими за подпомагане работата на институциите.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!