BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Раздават плодове и зеленчуци в хасковските детски градини

В детските градини в община Хасково от днес е създадена организация за получаване на хранителните продукти по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ на земеделското министерство, съобщават от кметството.

Всяко дете получава полагащите му се хранителни продукти за периода от 13 март до 13 май наведнъж. Родителите вече са уведомени и получаването на хранителните продукти се извършва днес и утре при повишени противоепидемични мерки в 11 детски градини.

В Детска градина №17 раздаването на продуктите ще бъде на 12 и 13 май. Причината е, че това детско заведение работи с различен доставчик на продуктите.

Директорите на детските градини съобщиха, че някои от родителите са отказали да получат продуктите. Тези количества храни ще бъдат предоставени на деца от многодетни семейства, социално слаби или сираци, посещаващи съответната детска градина.

От утре поетапно започва раздаването на хранителните продукти и по училищата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!