BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи изпратиха абитуриентите от Езиковата гимназия в Димитровград – ВИДЕО

Профилираната езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград първа изпрати своите абитуриенти. Това стана след обяд с 30-минутно тържество в двора на гимназията.

71 зрелостници от трите парарелки бяха подредени така, че да са на дистанция един от друг. Всички бяха поздравени от директора Красимир Кръстев, който връчи 3 Богоровски награди на отлични зрелостници. Отличията получиха Мария Кирева, Елена Захариева и Никола Балев. Последва предаване на училищното знаме и книгата на випуска.

Абитуриенти

Раиса Раим, която е и волейболистка на „Раковски“, вече е приета в университета в Грьонинген и ще учи „Европейски езици и култури“. От нейния клас в Нидерландия ще учат още 4 души.

Абитуриенти
Раиса Раим

След официалната част последваха традиционното броене до 12, отварянето на шампанско, димки, много снимки и настроение.

Абитуриенти

Кръстев призна, че всичко е направено след много силното настояване на абитуриентите от випуска. Предварително са били уведомени общината, РЗИ и полицията. Директорът пожела всички да са здрави и подобно нещо като епидемията от коронавирус да не се случва повече на друг випуск.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!