BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първите заведения вече отвориха в Хасково

Първите заведения вече отвориха и обслужват клиенти в Хасково.

Haskovo.info припомня, че те бяха затворени с началото на извънредното положение в страната, обявено на 13 март. С последната заповед на здравния министър Кирил Ананиев им се разреши да отворят от 6 май. Става въпрос за ресторантите, кафе сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване с открити площи – градини, тераси и други.

Заведения

Вчера министърът актуализира заповедта си, с която се намали минималното разстояние между масите на 1.5 метра. Обслужващият персонал трябва да бъде с поставена защитна маска за лице или със защитен шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици.

Заведения

Едно от двете популярни заведения на площад „Свобода“ в Хасково беше отворно за клиенти тази сутрин. Първите хора използваха възможността да седнат и да си поръчат. Персоналът е със защитен шлем и ръкавици. По масите има дезинфектанти. От управата заявиха пред Haskovo.info, че са изпълнили всички изисквания, посочени в заповедта на здравния министър, като се изчаква проверка на инспекторите от РЗИ.

Първи клиенти има и в друго популярно заведение – до спортна зала „Дружба“. Тук персоналът е със защитни маски, има поставен и дезинфектант.

Очаква се още заведения да отворят от 7 май.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!