BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пръскат срещу комари в Хасково от 20 май

Започва пръскане срещу комари в Хасково от 20 май, съобщават от общината.

Това ще става рано сутрин от 5 до 8:30 часа. Препаратът, с който ще бъдат обработени зелени площи и места, където се събират комари и други насекоми, е АЛФАЦИП 60 СК. Той е доказано ефективен инсектицид срещу голям брой насекоми като мухи, комари, хлебарки, кърлежи, бълхи, мравки. Карантинният период на обработените площи е 24 часа. Последействието на препарата е 20 дни.

В сряда пръскането ще започне от парк „Кенана“, а в четвъртък ще бъде обработен парк „Ямача“. През следващите дни по график ще се пръскат централна градска част и кварталите.

За пръв път в Хасково коритата на река Хасковска и т. нар. Малка река по булевард „Илинден“ ще бъдат обработени с топъл аерозол.

Община Хасково е уведомила Сдружение „Пчела – Източни Родопи“ за предстоящата обработка срещу комари, за да бъдат взети всички предпазни мерки за пчелните семейства. Със съдействието на Сдружението ще бъдат информирани всички пчелари от Хасково, а графикът за обработката на площите ще бъде поставен и в специализираните пчеларски магазини.

Ако настъпи рязка промяна на времето графикът ще бъде актуализиран, а пчеларите и хасковската общественост уведомени.

Продължава косенето на междублокови пространства и паркове.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!