BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Преобразуват хасковския Дом за медико-социални грижи за деца

Закриване на хасковския Дом за медико-социални грижи за деца предвижда проектопостановление за структурни промени в системата на здравеопазването.

Документът, разработен в съответствие с националната стратегия за деинституционализация на грижата за децата, е подложен на обществено обсъждане. Здравното заведение ще се трансформира в център за комплексно обслужване за деца с увреждания и хронични заболявания. Освен в Хасково такива центрове ще има в 7 града.

Центърът ще предоставя подкрепа на семействата на деца с увреждания и хронични заболявания за назначаване и провеждане на ранна диагностика, диагностика, лечение и медицинска и психосоциална рехабилитация, обучение на родителите им за поемане на грижата в семейна среда. Ще бъдат осигурявани и посещения от медицински специалисти за оказване на специфични грижи за деца с увреждания и тежки хронични заболявания, отглеждани в семейна среда и в социална услуга резидентен тип.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!