BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Правят кучешки приют в бившето летище „Узунджово“

Община Хасково възнамерява да направи нов приют за кучета на територията на бившето летище „Узунджово“, обяви кметът Станислав Дечев.

Той ще се помещава в един от хангарите за самолети, който се намира до портала на някогашното летище, което наскоро пък беше паркинг за тирове. По изчисления на кметството в един такъв хангар могат да бъдат поставени до 70 големи клетки за кучета.

Новият приют ще бъде изграден по всички изисквания на Агенцията по храните. Животните ще могат да излизат и на разходка в оградно място.

Целта на общината е с новия приют да бъде овладяна популацията на бездомните кучета в Хасково. В сегашния кучешки приют има само 12 клетки, които са недостатъчни. Дечев каза, че общината си партнира успешно със зоодоброволците, като наскоро нялколко кучета са били осиновени в Англия. В същото време обаче продължавал така нареченият кучешки туризъм – в Хасково се пускат бездомни кучета от други градове. Някои от тях дори били без ушни марки и така не можело да се проследят от къде са.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!