BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията и общината приканват хората да напуснат парковете и да не се струпват

Втори пореден ден от полицията и община Хасково приканват хората да не се струпват в областния град.

Тази сутрин полицейски патрул отново констатира групи от хора и играещи деца по детските и спортните площадки в квартал „Орфей“. На хората беше нареждано веднага да се разпръсват, а децата да напуснат площадките. Те се подчиняваха, но наблюдението на полицаите от вчера до днес е, че има много хората, които не се съобразяват със забраните. Засега те не могат да бъдат санкционирани.

Акция

Кметът Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев провериха какво се случва на Кенана и Ямача. И в двата парка имаше хора, които спортуват, разхождат се или седят по пейките. Те бяха приканвани веднага да напуснат парка и да се приберат по домовете си. Тези действия на общината и полицията ще продължат.

Акция

Кметът заяви, че най-вероятно утре ще издаде заповед да спрат да работят уличните кафе автомати на територията на община Хасково заради съмнения около тяхната дезинфекция. Дечев коментира пред Haskovo.info, че засега не се налага въвеждането на вечерен час. Наблюденията са му, че късно вечер или рано сутрин няма много хора навън.

Акция

Haskovo.info припомня, че от събота са забранени всякакви посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки. Хората единствено могат да разхождат за кратко домашните си любимци в парковете, но без да се струпват.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!